Följ 13 Day-Baggi valpars äventyr genom livet! Födda 15/12-08


Vad gör NI?
06 september 2009, 12:20 e m
Filed under: Day seven, Träning, Uncategorized

Vi tränar något i stort sett varje dag, under promenaderna blir det många tillfällen till lite fotgående, stadga, markeringsövningar etc.
Igår tog jag fram lite vilt och kastade ut 2 kråkor och 1 mås på vallen härutanför, det var bra vind, d v s en lätt motvind. Jag gick in och hämtade Douglas och bara promenerade lugnt med honom i koppel för att se hur hans näsa var med på noterna (han visste alltså inte att jag kastat ut något). Det tog inte lång stund innan han ivrigt vädrade, då släppte jag honom bara. Han hittade snabbt måsen, tog den tveklöst och levererade snabbt in den. Nu skickade jag ut honom med ”sök”, vilket han tycks förstå nu, han fann snabbt kråka nr 1 – den nosade han bara på och lämnade därhän. Jag gick ut och kastade upp den och då tog han den och kom till mig. Nu hade vi en kråka kvar. Jag lät honom jobba ostört, han använder näsan aktivt och följer fint upp vittringen – och nu tog han utan tvekan upp kråka nr 2.

Kaninen som jag också tagit fram var inte tinad igår, utan jag sparade fågeln tillsammans med den i källaren, där det är rätt svalt. I förmiddags tog jag viltet och Douglas till ett skogsområde, där det var torrt på backen. Douglas kopplades och jag gick och lade ut ett sökområde där jag kunde se alla upptag och att han inte skulle riskera att springa på något mer vilt på väg in. Jag kvackade och lät, så han skulle förstå att något spännande hände.

Douglas gav sig iväg i god fart och fann snabbt första viltet, helt spontana upptag på samtliga vilt och snabbt in med dem, ingen tendens att fortsätta att söka med vilt i munnen, det är ju skönt. Han lämnar av väldigt trevligt, han är mycket positiv i sitt uppträdande, han är förväntansfull men visar ingen stress.

Vi tränar även markeringar och linjetag, igår provade jag för första gången ut-kommando, med en apport bakom honom – han var väldigt fundersam först, men fattade snabbt galoppen.

Här är lite bilder från förmiddagens träning med vilt:

X jakt o träning 008Hmm, ska jag hämta de här …

X jakt o träning 012Full fart in med måsen … rörelseoskärpa!

X jakt o träning 016… och så full fart ut igen …

X jakt o träning 018… över stock och sten …

X jakt o träning 021Där låg kaninen, långt in under granen.

X jakt o träning 022Balanserat, prydligt grepp – fin avlämning – duktig Douglas!

Hur tränar ni, går det bra med vilt? Det vore kul att höra, hoppas att den här bloggen inte tynar bort!

/ Inger & DouglasAnnonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: