Följ 13 Day-Baggi valpars äventyr genom livet! Födda 15/12-08


Vi tänjer gränserna!
26 september 2009, 9:01 f m
Filed under: Day seven, Träning, Uncategorized

Hej!

Igår träffades Jill, Sofia och jag med våra telningar: Benny, Grim och Douglas för en stunds träning i det härliga höstvädret. Tack vare Sofia, som har stor träningsfantasi, gör vi en massa nyttiga övningar. Vi började med att kasta ut en mängd dummies och bollar i ett hörn av den stora vallen. Sedan gick vi tvärs över vallen, cirka 150 m där vi smög ut en pytteliten dummy och en boll, som gömdes i gräset. En stor ganska vit dummy kastades som markering i det invittrade området med småapporterna. Vi som skulle apportera vände oss om och kastaren plockade upp den stora dummien. Hunden skickades ut och hittade en av de små apporterna när han låg kvar i rätt område och letade. Därefter skickades en hund på linjetag upp till de först utlagda apporterna – det gick som på räls, ingen tvekan att ge sig ut över hela den stora vallen.

Därefter backade vi över ett stort, djupt dike och gjorde om markeringsövningen precis som tidigare, men nu med längre avstånd och hopp över diket. Inga som helst problem här heller. Efter markeringen blev det ytterligare ett linjetag upp till de återstående apporterna i det första området.

En introduktion i närsöksträning fick vi också, Jill & Benny samt Sofia & Grim hade redan påbörjat denna träning, vilket Douglas och jag ännu inte gjort.

Som avslutning på denna härliga eftermiddag gjorde vi ytterligare en linjetagsövning med hopp över staket OCH STÖRNINGSMARKERING – visst låter det avancerat! De fick alltså inte ta den kastade markeringen, utan skulle gå på linjetaget först. Det var faktiskt lätt som en plätt för våra talanger! Ursnyggt jobbat.

På egen hand skulle jag aldrig ”vågat” göra sådana här övningar, men ungdomarna växer hela tiden med uppgifterna, de misslyckas aldrig och de tycker själva att allt är så otroligt roligt!

Nu blir det allt svårare att få till träningstillfällen, kvällarna blir fort mörkare, helgerna fyllda med andra aktiviteter, så vi får se när vi kan träna ihop igen – Jill och jag har bokat in en träningsstund på onsdag eftermiddag i nästa vecka.

På tisdag ska Douglas och jag vara med på Ingela Funcks träning med några av de andra syskonen, det ska bli spännande!

boll

Ha det bra allihop!

/ Inger & Douglas

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Tack för redogörelsen, nu kom min träningsinspiration tillbaka!
Ha det bra, vi syns på tisdag!
kram Boel

Kommentar av Boel

Tack Sofia och Inger för en superduper träning. Shit vad duktiga hundar vi har 🙂
Så himla bra träning det blev och tack igen Sofia som får oss att våga och tro på våra hundar!
Är det någon som vill komma hit vid 14-tiden på onsdag så är ni välkomna!

Jill

Kommentar av Jill & Peter
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: