Följ 13 Day-Baggi valpars äventyr genom livet! Födda 15/12-08


Träningsrapport
29 september 2009, 4:44 e m
Filed under: Day seven, Träning, Uncategorized

Idag var Douglas och jag med på träningen hos Ingela Funck, det var bara Boel & Elva som också deltog. Amelie med Yoshi och Patricia med Sia var upptagna, hoppas de kan vara med snart.
Nåväl, det blir ju kolossalt exklusivt att få träna så här. Som Boel berättade efter första gången, så går Ingela noga tillväga med fotgåendet, lugn, stadga o s v.

Jag vet att jag lätt slarvar med den här basträningen – både Douglas och jag tycker det är roligare att apportera! Men jag ska verkligen lägga manken till och försöka vara noggrann. Ingela påpekade att jag INTE behöver ”peppa” Douglas under fotgåendet (antar att jag är rädd att han ska tycka att det är tråkigt), utan jag ska köra ”vaggvisa” d v s prata tyst, lugnt, sövande … Vi ska också träna vårdade avlämningar hemma på köksgolvet – jo, jag medger att jag slarvat med grunderna. Elva och Boel hade gjort framsteg sedan förra veckan, poängterade Ingela. Trots att Elva höglöper, var hundarna lugna och oberörda av varandra (vi släppte ju inte precis ihop dem!). Det här känns jättespännande och helt rätt för Douglas och mig. Ingela är så lugn, noggrann och pedagogisk. Hennes Pim var med som ett gott exempel på Ingelas träningsförmåga, lugn och fokuserad, totalt avkopplad när inget hände.

douglas m bollHälsningar

Inger & Douglas

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Kul att du också tyckte träningen var givande, vi är nog i goda händer när det gäller att utveckla våra unghundar! För mig har det nästan blivit så att jag tycker småpillandet med lydnad, stadga, avlämningar etc är lika kul som ”själva apporteringen” – vem hade trott det!? Om inte annat så för att man ser så snabba resultat om man gör rätt nu när de är så unga, det är verkligen en kick tycker jag!
Vi ses på tisdag!
kram Boel

Kommentar av baggiday

Vad roligt att läsa om er träning hos Ingela och att det är så givande.
Idag träffades Inger och jag en stund och hon berättade en del också. Nu är det fullt upp framöver så vi hinner nog inte träffas så mycket framöver så jag hoppas ni vill fortsätta att rapportera här hur det går och vad ni gör.
Ha det bäst!
Kram
Jill och BennyBus

Kommentar av Jill & Peter
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: