Följ 13 Day-Baggi valpars äventyr genom livet! Födda 15/12-08


Tisdag igen
27 oktober 2009, 5:51 e m
Filed under: Uncategorized

Nu har Inger varit så duktig och rapporterat från våra träningar, så jag tänkte att jag kunde göra en insats denna gång! Idag fick våra valpar verkligen ligga i och jobba för brödfödan. Inger och jag var de två tappra som dök upp på träningen. Vi fick börja med att träna lite på att inte byta dummy. Sen fick vi gå upp och ställa oss i skogskanten, på en liten höjd. Därifrån gick vi in i skogen och la ut några linjetagsapporter. Stående på den lilla bergskanten fick vi sen markeringar med bollkastare ut på ängen. När en hund var på väg in med sin markering skickades den andra bakåt, in i skogen på linjetag. Markeringarna var lite knepiga dels för att de var ganska långa, med tennisboll, och sen var hundarna tvugna att klättra (alternativt kasta sig!) ner för bergskanten innan de kunde ge sig ut på ängen. Att en hund skickades medan den andra var på väg in var såklart också en ny svårighet. Successivt flyttade vi längs bergskanten så att vinkeln till linjetagen ändrades. Naturligtvis klarade de båda två av övningarna galant. Därefter tränade vi stopp-ut. La en boll bakom hunden, ställde oss framför, kallade in, stoppade och gjorde uttecken. Vi avslutade med att de fick en störning i form av kastad dummy när de var på väg in med en boll i munnen. Detta var väldigt svårt, men det känns som en bra övning för att verkligen träna att de återvänder och lämnar av istälet för att passa på att undersöka omgivningarna när man greppat sin boll, som iallafall Elva har en tendens att göra.

Sammantaget mer intensivt jobb för dem båda idag, och med lite mer störningar och svårigheter än tidigare. Jättekul att kunna stegra så pass, och att de ändå löste allt så bra och var helt lugna däremellen. Jag tycker nog att de båda gjorde strålande bra ifrån sig, eller hur Inger? Båda två var ordenligt trötta efteråt, man såg nästan hur ögonen gick i kors. Nu ligger Elva och sover gott medan jag har några timmars hemarbete framför mig.

Annonser

6 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Ja, jag håller absolut med dig, Boel – de var urduktiga båda två! Douglas sover också nu, hoppas du inte behöver jobba så länge!
/ Inger

Kommentar av Inger

Vad duktiga ni är! Jag går tillbaka till dessa träningar när Ozzy är så där två år…då kanske han/jag är redo ? Vi har börjat lite med linjetag på en stig och lite små apporter i skogen på nära håll. Han slarvar med avlämnande och blir lätt okoncentrerad. Annars är han nog lugnare nu och vi försöker ta det lugnt och inte ”stimma” upp honom.
Hälsn Birgitta

Kommentar av Birgitta o Ozzy

Hej Birgitta!
Ja, de är så individuella i sin utveckling och personlighet, tur att du är rutinerad och förstår att ta det lugnt!
Hälsningar
Inger

Kommentar av Inger

Hmmm, tack så mycket men ibland känner jag mig som en total nybörjare! Tack vare testet blev mina hemmablinda ögon lite öppnade.
😉 Birgitta

Kommentar av Birgitta o Ozzy

Hejsan Syskon!
Jag har visat min matte vad ni har tränat på så att hon kan försöka träna mig mycket tills vi ses,nu dröjer det ju några veckor.
Stor kram
Sia-nian

Kommentar av Lilla syster Sia

Halloj!
Roligt att få ta del av er träning hos Ingela. Det verkar superbra.
Själv har jag legat lite lågt med träningen. Har egentligen inte haft tid helt enkelt och haft 4 hundar hemma. Lite inkallningstränig och fotgående är allt.
Härligt att det går så bra för er alla!
Kramar Jill och långbenta Benny.

Kommentar av Jill
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: